Smile Plastics levert plaatmateriaal van plastic afval

Publicatie: 19 mei 2019 | Update: 28 apr 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Pyrasied levert met Smile Plastics een collectie plaatmateriaal gemaakt van 100% plastic afval zoals plastic PET-flessen, snijplanken en verpakkingsmateriaal. Iedere plaat is uniek en heeft haar eigen design. PyraSied heeft momenteel 6 types van de collectie op voorraad. De 6 voorraadtypes zijn Kaleido, Black Dapple, Blue Dapple, Charcoal en Ocean. Ieder type is gemaakt van een ander soort plastic en heeft hierdoor verschillende eigenschappen.

Kaleido – PET

Kaleido is een zeer kleurrijke plaat en is volledig gemaakt van tussen de 650 en 2500 plastic PET-flessen afhangend van de dikte van het materiaal. Als je goed kijkt naar de plaat, kun je soms zelfs nog een barcode ontdekken. Deze plaat heeft een dynamisch karakter, de plaat lijkt wel te bewegen voor je ogen. De gekleurde vlekjes leiden allemaal naar een punt waar meer vlekjes geconcentreerd zitten. Aangezien deze plaat volledig gemaakt is van PET-flessen, heeft het materiaal dezelfde eigenschappen als de kunststof PET. Dit houdt in dat het materiaal een zeer goede brandclassificering heeft (B2 volgens de Europese norm EN13501) en hierdoor als enige kunststof gebruikt mag worden in publieke ruimtes zoals vliegvelden. Het materiaal zal prachtig staan in de business lounge voor passagiers als een bar- of baliefront bijvoorbeeld.

Charcoal – PET

De Charcoal plaat is gemaakt van PET verpakkingsmateriaal en is diepzwart met witte vlokjes. Charcoal heeft dezelfde eigenschappen als de Kaleido, het is gemaakt van hetzelfde materiaal. Kaleido en Charcoal zijn zeer geschikt voor tafelen werkbladen, bar- en baliefronten, meubilair en splashbacks.

Ocean – PET

De Ocean is de enige translucente/doorschijnende plaat uit de classic collectie en is net zoals Charcoal gemaakt van gebruikte verpakkingen. Dit materiaal heeft dezelfde eigenschappen als PET. Het toepassingsgebied van Ocean is breder doordat het materiaal ook gebruikt kan worden voor verlichtingstoepassingen, translucente wanden en meubilair.

Alba – HIPS

Alba is een witte, marmerachtige plaat met vlokjes goud en zilver van de folie op yoghurtbekertjes. Alba is goed stijf en daarom geschikt als tafelblad, meubilair of in constructies. Het materiaal is bestendig tegen vocht. Alba is redelijk kraswerend. Eventuele krassen kun je opschuren en polijsten. Let op: HIPS is brandbaar materiaal en moet daardoor op een ruime afstand van een open vlam geplaatst worden.

Black en Blue Dapple – HDPE

De Dapple platen zijn gemaakt van snijplanken en verpakkingsmateriaal. In een plaat zitten ongeveer 100 tot 150 snijplanken in verwerkt. Aangezien dit type gemaakt is van HDPE plastic, is het materiaal niet geschikt voor de lasermachine of voor verlijmen. Dit materiaal is tevens lastig vervormbaar. De Dapple platen zijn ideaal voor tafel- en werkbladen, bar- en baliefronten en meubilair.

Toepassing

De Smile Plastics platen kunnen gebruikt worden voor een groot aantal toepassingen. Het materiaal is toepasbaar voor tafelbladen, bar- en baliefronten, wandbekleding, displays, meubilair, voedselpresentaties, scheidingswanden en decors. Deze platen zijn gemakkelijk te bewerken met houtbewerkingsmachines. PyraSied kan het materiaal ook voor je bewerken.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!