vanPlestik creëert met enorme 3D-printers nieuwe objecten van plastic afval. Door dit te doen geven ze nieuwe waarde aan plastic.

Wat maakt het uniek?

Bij vanPlestik hebben ze een 3D-printer ontwikkeld die speciaal is gemaakt om plastic afvalstromen te recyclen. Door plastic als grondstof te gebruiken willen ze de wereld laten zien dat plastic meer is dan een wegwerpmateriaal. Vanuit hun werkplaats in Amsterdam Noord brengen ze verandering aan in de manier waarop we omgaan met plastic afval. Het doel van vanPlestik is om wereldwijd, op lokaal niveau, industrieën te creëren als oplossing voor het plastic probleem. Op deze manier kunnen nieuwe bedrijven worden gestart die waardevolle objecten produceren en tegelijkertijd voorkomen dat plastic in de natuur terechtkomt.

Waarom 3D printen?

Met een 3D-printer transformeren ze plastic afval tot unieke, hoogwaardige en betaalbare kunststof objecten. Een comfortabele lounge stoel? Geen probleem. Een gigantisch beeld als de Plastic Madonna? Ze gaan de uitdaging aan. vanPlestik werkt zowel voor gelijkgestemde bedrijven als consumenten. Fairphone, HEMA en Gemeente Amsterdam behoren onder andere tot de klanten van vanPlestik

 

Wat gebeurt er?

Research
Willen starten
Zijn gestart
Breiden uit
(Inter)nationaal