Vos Kunststoffen gerecycled tuinmeubilair

Publicatie: 19 okt 2017 | Update: 2 apr 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Door het door u gesorteerde plastic aan de straat te brengen, worden er nieuwe grondstoffen gemaakt voor bijvoorbeeld kunststof paaltjes, kunststof tuinbank en tafel, kunststof afboarding. Al deze producten hebben een lange levensduur en zijn duurzaam. Help mee de plastic afvalberg te verminderen en laat er nieuwe producten van gemaakt worden.

Kies daarom voor de meest groene producten van Vos Kunststoffen en help mee aan een schoner milieu. De producten zijn gemaakt van 100% gerecyclede grondstoffen en zijn weer opnieuw te recyclen. Gerecyclede kunststoffen zijn schone producten. Gerecyclede kunststoffen zijn duurzaam, hebben weinig onderhoud nodig en zijn betaalbaar. Van deze producten worden we toch blij van? duurzame tuinafboarding, kunststof zitbanken, kunststof picknicktafels, palen, compostbakken, gerecyclede profielen, kunststof bloembakken.

Terrasplanken & moestuinbakken

Gebruik planken van Vos Kunststoffen voor de aanleg van je terras. Deze planken worden vervaardigd uit gerecycleerd kunststof en zijn antislip, weerbestendig en rotvrij. De terrasplanken vergen geen onderhoud. Dankzij die verschillende eigenschappen zijn deze planken ideaal voor terrassen en als verharding rond zwembaden en zwemvijvers. Deze terrasplanken zijn beschikbaar in zes kleuren, zodat je de uitstraling van je terras moeiteloos kunt afstemmen op de stijl van je huis en tuin. Dankzij hun natuurlijke look passen de terrasplanken in elke omgeving.

Een makkelijke moestuin én duurzaamheid en ecologie in zijn zuiverste vorm. De Vos Kunststoffen moestuinbak is namelijk gemaakt uit 100% gerecycled plastic afval en nadien volledig recyclebaar. Dit zelfbouwmodel is op 1-2-3 opgebouwd d.m.v. zes licht hanteerbare Ecoplanc profielen die handig in elkaar passen. Een vierkante meter tuin of combinatie van meerdere moestuinbakken was nooit zo eenvoudig. Milieuvriendelijk, weersbestendig, splinter-, onderhouds- en rotvrij. Een duurzaam alternatief voor hout.

Gerecyclede kunststof platen

Plaatmateriaal van Vos Kunststoffen rot niet. De platen kunnen buiten opgeslagen, verwerkt en afgespoten worden. Het materiaal laat zich lijmen, spijkeren, schroeven, kitten, zagen, frezen en nieten. De platen wegen ongeveer 30 kg bij een afmeting van 2400×1200 en zijn 18 mm dik. Een eco plaat is aan beide zijden mooi vlak. Zaagsneden hoeven niet afgedekt of behandelt te worden. Dit plaatmateriaal is succesvol getest als tijdelijke schutting, vervanger van houten platen en gevelbekleding. Dit product is 100% weer te recyclen. De eco plaat was in Nederland al bekend, maar Vos Kunststoffen heeft daar een nog betere draai aan kunnen geven. Vos Kunststoffen levert al enkele jaren een top product als het gaat om gerecyclede kunststof platen. Een ongekend mooi product wat veel hout plaatwerk kan vervangen. Denk bijvoorbeeld aan vocht of water, geen probleem dit kunststof materiaal kan daar goed tegen. Uiteraard is Vos Kunststoffen nog steeds opzoek naar mooie gerecyclede producten die hun assortiment kunnen versterken en uitbreiden. Zodoende hebben zij nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment. PE traanplaten, PE gerecyclede plaat, PE wafelplaat etc.

Afboarding

Afboarden was nog nooit zo mooi en degelijk. Bent u een klein beetje handig dan is deze tuinafboarding echt iets voor u! Een sterke, duurzame en prachtige tuinboarding die gemakkelijk aan te leggen is, tevens bewerkbaar zoals hout, maar heeft de voordelen dat het niet rot en splintert. Wist u dat dit gerecyclede product milieuvriendelijk is? Zeer belangrijk is dat het materiaal ook niet giftig is. Een mooie tuinafboarding voor tuinpad, bloemenrand, vijver, border, gazon, moestuin etc. Het materiaal is makkelijk te plaatsen en vooral duurzaam. Ecolat is geproduceerd uit 100% gerecyclede kunststoffen en heeft een lange levensduur, waardoor het materiaal nauwelijks slijt. Het materiaal neemt geen vocht op of splinter niet zoals bij hout. Het perfect alternatief voor een hardhouten afboarding. Ecolat is verkrijgbaar in de vorm van lange rechte latten voor rechtlijnige en strakke borders en buigzaam op rol voor bochten en glooiingen. Ecolat is diverse afmetingen op rol of rechte stukken te krijgen. Ga naar ons menu en bekijk de mogelijkheden.

Compostbakken

Recyclen, duurzaam, milieubewust dat zijn woorden waar je aan denkt bij een van gerecyclede kunststof compostbak. Makkelijk opslaan van organisch tuin- en keukenafval. De compostbak heeft een lange levensduur waardoor dit product prijstechnisch nog interessanter wordt. Het gerecycled kunststof is geproduceerd uit 100% gerecyclede kunststoffen. De compostbakken kunnen erg goed in zonlicht (UV) staan. Het materiaal rot of splintert niet en is bestand tegen water. Ideaal wanneer een schoonmaak met water gewenst is. Al de genoemde voordelen zijn enkel maar positief voor het composteringsproces. Net als de nodige verluchting die deze weldoordachte constructie biedt. Zuren, zouten en/of de microbiële werking zullen geen vat hebben op het gerecycled kunststof van de compostbak. De compostbakken van Vos Kunststoffen is modulair uit te bouwen naar 2, 3 of meerder compostbakken. Ideaal voor opslag of het overhevelen van compost. De combinaties kunnen gemaakt worden en zijn oneindig. Dit maakt het systeem ontzettend makkelijk uit te breiden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!