BrouwBrood

Publicatie: 28 aug 2016 | Update: 4 jun 2020
Status: Willen starten

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Microbrouwerijen. Ze zijn er genoeg en hebben waardevol afval. Maar in tegenstelling tot grote brouwerijen kunnen ze nergens heen met het afval van hun bier. Vier studenten bedachten een oplossing met een duurzaam karakter.

Medeoprichter Laila Blömer (22): “Heineken heeft zoveel afval dat ze het als veevoer aan grote bedrijven kunnen verkopen. De microbrouwerijen kunnen vaak geen kant op, omdat hun afvalstroom te klein is.”

Case

BrouwBrood is in 2015 ontstaan als een case die de vier ondernemers Blömer, Sophie Louise Koopmans (21), Laurens Samson (24) en Mathijs Smeets (22), van een docent op de Universiteit van Amsterdam kregen. Ze kregen de opdracht een duurzaam alternatief voor de reststromen van brouwerijen te bedenken. “Het consultancy dat ons hielp (TheRockGroup), vond het een goed idee en bracht ons in contact met een aantal investeerders. Vanaf daar is het gaan rollen.”

Circulaire economie

BrouwBrood is een samenwerking aangegaan met brouwerij Oedipus. Zij leveren de afvalstroom en het brood wordt vanaf deze week verkocht in het proeflokaal van de brouwerij. Het brood wordt gemaakt bij de Amsterdamse bakkerij Hartog’s Volkoren. Volgens Blömer is winst maken niet het belangrijkste. “Als het een succes wordt dan rollen we het graag uit in andere steden. Nijmegen en Utrecht bijvoorbeeld. Maar de boodschap is waar het ons om gaat. We dragen graag bij aan een circulaire economie”, legt de 22-jarige ondernemer uit.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!