Seepje van superschillen

Publicatie: 16 aug 2018 | Update: 9 apr 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Seepje maakt was- en reinigingsproducten op basis van schillen van de Sapindus mukorossi vrucht.

Melvin en Jasper zagen als 21-jarige studenten dat er een natuurlijke vorm van zeep ontstaat wanneer deze ‘superschillen’ met water in aanraking komen. Onder een schonere wereld verstaan zij, naast effectieve producten, een positieve impact op mensen en het milieu.

De verpakking is gemaakt van gerecycled HDPE-plastic (97%) uit omgeving Rotterdam. Van het bruikbare plastic afval wordt een granulaat (korrelvorm) gemaakt, dat vervolgens de grondstof vormt voor de verpakking van Seepje. Doordat de wikkel gemakkelijk gescheiden kan worden van de fles, motiveert Seepje gebruikers de materialen opnieuw te recyclen. Jasper Gabriëlse (26), mede-oprichter van Seepje zegt dat een verpakking creëren een enorme uitdaging was. Samenwerkingen met onder andere FLEX/design en Heldergroen zorgden voor het ontwerp van hun inmiddels herkenbare Seepje zeepblok. Eigenschappen zoals duurzaamheid en zachtheid stralen ervan af!

De producten van Seepje zijn inmiddels bij 1.600 winkels in vijf landen verkrijgbaar. Het succes van de twee jonge ondernemers werd al vaker erkend: Jasper en Melvin schitterden eerder dit jaar in de Forbes 30-under-30 Europe 2018, en in hun prijzenkast pronken al een NL Packaging Award en een zilveren Pentaward in de categorie ‘Huishouden’.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!