Wil je net zoals met fairtrade koffie, groene energie en biologisch eten als bedrijf ook duurzamer omgaan met afval? Voor medewerkers en klanten? Maar dan wel zo makkelijk mogelijk en voor een goede prijs. Dat kan met de Alles-in-1 container van STOPMIJNAFVAL.

Ga ook voor milieuvriendelijk, mooi en makkelijk. Afval zoals je gewend bent maar dan net even anders.

Waarom één container?

Afval scheiden is goed, het zorgt voor meer bewustwording bij mensen die hun afval moeten weggooien. Zij zullen hierdoor ook te rade gaan of ze afval kunnen voorkomen. En voor de verwerker van het afval kan het ook beter zijn, het afval wordt per soort al gescheiden en wordt vaak schoner aangeleverd. MAAR, het afval scheiden zorgt ook voor nogal wat problemen.

  • Ruimte, omdat er voor elke afvalsoort een aparte container nodig is komen er steeds meer containers bij op een adres. Dit kost veel ruimte en staat slordig. Voor sommige locaties is er zelfs helemaal geen ruimte voor meerdere containers.
  • Gedoe, het is erg veel gedoe voor de personen die het afval in de juiste container moeten doen en de container aan straat moet zetten. De ene container moet bijvoorbeeld op de donderdagen van de even weken aan straat worden gezet terwijl de andere container op de woensdag van de oneven weken moet. Volg jij het zelf nog? Hierdoor gaat het vaak mis en kost het veel tijd en aandacht om het wel goed te doen.
  • Milieuonvriendelijk. En dan is er nog een probleem, er wordt meer gereden met vuilniswagens om al die verschillende containers apart te legen. En dat, terwijl de daadwerkelijke recycling vaak achter blijft. Recycling staat nog in de kinderschoenen, Vaak wordt het apart verwerkt zonder dat er echt nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Dus het afval scheiden heeft dan nog weinig effect.
  • Duur. Meer containers en meer rondjes rijden maakt het altijd duurder.

Alles bij elkaar in één container lost dit op

Met de Alles-in-1 container mag al het afval bij elkaar in één container. Afval scheiden kan, hiervoor gebruiken we speciale gekleurde zakken met als doel deze zakken na te sorteren. Dit gebeurt al in België en Zweden en is een mooi systeem om toch te kunnen afval scheiden en maar één container te hoeven gebruiken. Maar afval scheiden hoeft niet, wat niet gerecycled kan worden, compenseren we op CO2 met het Fair Climate Fund. Samengevat:

  • Milieuvriendelijk: afval scheiden kan maar hoeft niet want het afval is direct CO2 vrij en we werken aan Recycling in Nederland.
  • Mooi, de container mag gezien worden.
  • Makkelijk want al het afval gaat in één container.

Ingezonden door

Gerelateerd