Banzo ontwerpt, produceert, installeert en onderhoudt recyclinginstallaties. Door gebruik te maken van veelal standaard componenten kan in korte tijd een werkende installatie neergezet worden.

We zetten innovatieve ideeën om in efficiënte en betrouwbare processen. We doorgronden de recyclingbranche en rekenen mee aan de economische haalbaarheid voor onze klant en met onze kennis van complexe transportinstallaties realiseren we efficiënte logistiek.

Installaties worden klantspecifiek ontworpen. Huishoudelijk-, bouw- en sloopafval kan tot de gewenste eindstromen worden verwerkt en opgewaardeerd. Door gebruik te maken van veelal standaard componenten kunnen wij in korte tijd een ontwerp vertalen naar een werkende installatie. In het hele proces nemen wij onze verantwoordelijk, waarmee wij ons onderscheiden in de markt.

Onze drive

Wij geloven dat recycling bijdraagt aan het verbeteren van de wereld, maar dat het ook economisch bestaansrecht moet hebben. Daar zit voor ons de uitdaging: samen met klanten werken aan innovatie en kwaliteit in recycling; waar de markt en de wereld op zit te wachten. Werken aan klantspecifieke oplossingen die de output en efficiëntie van het proces van afvalsortering verbeteren en laat aansluiten op de behoeften aan grondstof in de afzetmarkt.

Onze ambitie

Wij willen de kwaliteit en economische haalbaarheid van recycling verbeteren. Moderne en complete installaties die steden en gebieden helpen om afval te verwerken en grondstoffen te creëren. In Nederland en wereldwijd.

Productie in eigen beheer
Ons pand in Hoogeveen
Engineering is onze kracht
Vakmensen in montage
Productie in eigen beheer
Ons pand in Hoogeveen

Historie

In 1947 werd Banzo opgericht door dhr. Motzheim, in Groningen. Banzo staat voor Banden en Zolen en richtte zich lange tijd op het produceren en leveren van transportbanden. In 1978 namen zijn drie zoons het bedrijf over en verhuisde het bedrijf naar Emmer-Compascuum. Dhr. Lodewijks nam het bedrijf over in 1994 en in 2001 werd Banzo Engineering opgericht, naast Banzo. Sinds dat moment richt Banzo zich naast de productie en onderhoud van transportbanden ook op het engineeren van installaties. In 2009 werd Banzo eigendom van Metso, waarna het in 2011 werd overgenomen door Marcel Kroon, de huidige directeur-eigenaar. In 2014 en 2015 werden onder andere grote successen geboekt met de realisatie van een kunststofscheidingsinstallatie voor het sorteren van kunststoffen, de realisatie van een scheidingsinstallatie voor huishoudelijk restafval en de realisatie van een scheidingsinstallatie voor brongescheiden materiaal die compleet is geïntegreerd in de sorteerinstallatie voor kunststoffen. Deze drie projecten werden allen opvolgend gebouwd bij Attero in Wijster.

Kwaliteit, veiligheid en milieu

Banzo is VCA**, ISO 9001, ISO 14001 en NEN-EN 1090 gecertificeerd. Wij werken met een geïmplementeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Deze certificaten tonen aan dat we veiligheid, gezondheid en milieu geborgd hebben in onze bedrijfsprocessen. Dat is voor ons maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Werkwijze

Onze werkwijze hebben we in zeven stappen uiteengezet. Door betrokken te zijn in het hele proces, kunnen wij kwaliteit in elke stap waarborgen. Hierin werken wij nauw samen met onze klanten voor het beste resultaat. Lees meer over onze werkwijze

Gerelateerd