Bin-e automatische afvalscheiding

Publicatie: 20 mrt 2019 | Update: 24 mei 2020
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Bin-e is de oplossing voor automatische afvalscheiding na deponering.  Het betreft een nauwkeurige- en automatische afvalscheiding in vier van tevoren ingestelde afvalsoorten. Bin-e is een op Internet Of Things gebaseerde ‘smart waste bin’ dat afval direct na deponering in de enkele voedingsmond automatisch herkent, sorteert en comprimeert. Het is ontstaan uit de behoefte aan een slimme afvalscheidingsoplossing op plaatsen waar een efficiënt sorteersysteem moeilijk te introduceren is. In openbare- en kantoorruimtes sorteren mensen het afval vaak niet goed genoeg vanwege een gebrek aan motivatie, kennis of een goede infrastructuur.

Bin-e verbetert de recyclingketen door de hoeveelheid teruggewonnen hulpbronnen te vergroten en de hoeveelheid afval die naar stortplaatsen gaat te verminderen door nauwkeurige scheiding. Het transformeert afvalbeheer in een geïntegreerd systeem om de weg naar een circulaire, duurzame economie mogelijk te maken. De machine is uitgerust met vier ingebouwde opvangbakken waarin het afval per soort wordt opgeslagen na automatische sortering.

Middels speciale software en een handige klantenapp kan het vulniveau worden uitgelezen en de status en locatie van de machine worden gerapporteerd. De Bin-E is ook uitgerust met een touch screen op de voorkant van de machine waarop het herkenningsproces wordt weergegeven.

Het innovatieve- en duurzame bedrijf Green Trash BV is de exclusieve importeur en distributeur van diverse slimme en geautomatiseerde afvalmachines. Eigenaren Marco Smithjes en Rutger Koster zijn in 2015 opgestart met als missie om te komen tot een totaaloplossing en een revolutie te bereiken in de recyclingketen. Dat willen ze bereiken door het creëren van een systematische oplossing die volledig afvalbeheer automatiseert en het volume significant zal reduceren.

Green Trash heeft diverse samenwerkingsverbanden waarmee een totaaloplossing wordt geboden voor efficiënt afvalbeheer voor binnen en buitenlocaties en een circulaire verwerking van de gescheiden stromen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!