Nascheiden afval door Omrin

Publicatie: 14 jun 2014 | Update: 24 mrt 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Voor niet gescheiden gft-afval, kunststof, drankenkartons en metaal is nascheiding door Omrin in Friesland goedkoper en efficiënter. Op Ecopark de Wierde komt dit afval in de scheidings- en bewerkingsinstallatie. Hightech machines halen zoveel mogelijk herbruikbare afvaldeeltjes uit deze afvalmix. Dit gebeurt bijna volledig automatisch.

Recycling en biogas

Herbruikbare grondstoffen die ze uit het afval halen, leveren ze aan de verwerkende industrie. Deze maken er bijvoorbeeld nieuwe producten van. Zo maken ze van het gerecycelde plastic nieuwe afvalcontainers. Een mooi voorbeeld van het sluiten van kringlopen! Organisch afval komt in hun vergistingsinstallatie terecht. Hiervan produceren ze groengas. Omrin haalt jaarlijks 15 kg kunststof per inwoner uit het restafval (peiljaar 2019). Dit is twee keer zoveel als het landelijke gemiddelde!

Omrin is inzamelaar en verwerker van afval. De inzameling doen ze voor ruim 175.000 huishoudens in 12 Friese gemeenten, 4 Groningse en ruim 8.500 bedrijven en instellingen. Zij verwerken het huishoudelijk afval van bijna 800.000 huishoudens in 18 Friese gemeenten, 2 Groningse gemeenten, 6 Noord-Veluwse gemeenten en 6 Zuid-Hollandse gemeenten en vele bedrijven. Omrin zet alles op alles om uit afval zoveel mogelijk grondstoffen terug te winnen en duurzame energie te produceren. Passie voor het sluiten van kringlopen en daarin voorop lopen als netwerker in de verschillende productketens.

De naam ‘Omrin’, Fries voor ‘Kringloop’, sluit al prima aan bij de uitdagingen waarvoor zij hun als samenleving en onderneming gesteld zien. Samen halen ze alles eruit.

 

 

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!