Tönsmeier sorteert plastics

Publicatie: 11 okt 2018 | Update: 18 apr 2023
Status: Willen starten

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Tönsmeier gaat in 2020 een sorteercentrum voor kunststof verpakkingsafval neerzetten in Zwolle. De installatie moet een einde maken aan het tekort aan sorteercapaciteit in Nederland.

Het nieuwe sorteercentrum komt op bedrijventerrein Hessenpoort. Het betreft een scheidingsfabriek die zal zijn toegerust voor de verwerking van honderdduizend ton plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De installatie moet een einde maken aan een tekort aan sorteercapaciteit in Nederland. Tönsmeier begint met de bouw van de fabriek, de oplevering is in januari 2020 gepland en kost 30 miljoen euro.

Volautomatisch

Het Duitse familiebedrijf Tönsmeier, dat al 25 jaar bezig is met duurzaam grondstoffenbeheer, gaat een deel van het recyclebare afval sorteren dat door Nederlandse huishoudens gescheiden wordt aangeleverd. Tönsmeier is de nummer vijf op de Duitse afvalmarkt en werkt in heel Europa als milieudienstverlener en energieleverancier. Tönsmeier Gruppe uit Porta Westfalica bouwt de volautomatische Zwolse sorteerfabriek die zal worden uitgerust met de aller modernste techniek, wat ook nodig is als gevolg van Duitse verpakkingswetgeving, zo meldt Tönsmeier. Christian Kampmann, baas van Tönsmeier Wertstoffe, vindt het een belangrijke investering. Zij verwerken al sinds 2010 een serieuze hoeveelheid Nederlandse verpakkingen.  Nadat ze de aanbesteding wonnen, hebben ze besloten het materiaal in Zwolle te bundelen. Voor de locatiekeuze is de goede verstandhouding met de gemeente Zwolle mede beslissend geweest. En de pragmatische aanpak met competente gesprekspartners heeft ook achteraf bevestigd dat Zwolle de juiste keuze is geweest.

Bij het familiebedrijf Tönsmeier werken drieduizend medewerkers. Met elfhonderd voertuigen werken zij voor allerlei gemeenten en voor de handel en de industrie. Tönsmeier heeft  ruim dertig verwerkings-, sorteer- en recyclingfabrieken.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!