De Boer Group´s traditie met textielrecycling

Publicatie: 16 okt 2020 | Update: 22 mei 2023
Status: (Inter)nationaal

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Het produceren van nieuw textiel kost erg veel water en landbouwgrond. Hierdoor wordt het milieu belast en raken natuurlijke bronnen uitgeput. Het recyclen van textiel wordt steeds belangrijker. De Boer Group draagt er zorg voor dat textiel dat niet meer bruikbaar is als kleding, gereed gemaakt wordt voor recycling. Afhankelijk van de kwaliteit wordt het textiel verwerkt tot poetslap of vermalen tot vezels voor hergebruik in o.a. ondertapijten en matrassen.

Professionele werkprocessen

Ongeveer de helft van het ingezamelde textiel wordt middels een zorgvuldig selectie- en sorteerproces als opnieuw draagbare kleding hergebruikt. Nadat het textiel het sorteerproces doorlopen heeft is er voor de klanten een keuze uit ca. 350 verschillende artikelen in 2 tot 5 verschillende kwaliteiten. De kleding wordt naar gelang de kwaliteit verpakt in plastic zakken of geperst in balen. Daarna wordt het geladen in containers op weg naar een wereldwijd tweede leven.

Internationale samenwerking

Textiel dat niet meer als opnieuw draagbare kleding kan worden gebruikt, wordt voor een groot deel verwerkt tot grondstof voor de productie van bijvoorbeeld poetslappen en isolatiemateriaal, maar Boer Group levert ook textiel aan bedrijven die dit vermalen tot vezels om er vervolgens nieuwe garens van te maken. Ook zijn er bedrijven die het textiel vervilten voor gebruik in (onder)tapijten en matrassen. Veel van dit soort bedrijven zijn gevestigd in India, Pakistan en Azië. Door het beschikbaar maken van de grondstoffen voor deze bedrijven levert Boer Group een aanzienlijke bijdrage aan de lokale werkgelegenheid.
Voor meer informatie, een gedetailleerde omschrijving van het sorteerproces en het profiel van onze klanten, kunt u een kijkje nemen op de websites van onze inzamel- en sorteerbedrijven.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!