Duurzame shirts van SKOT

Publicatie: 12 okt 2020 | Update: 23 mei 2023
Status: Breiden uit

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

SKOT maakt het meest duurzame overhemd op aarde. Waarbij kwaliteit, design en duurzaamheid hand in hand gaan. De mode-industrie is 1 van de meest vervuilende industrieen ter wereld. Daar wil SKOT iets aan doen. Daarom maken ze het meest duurzame overhemd op aarde. Het is niet alleen duurzaam, het is ook van hoge kwaliteit. Daarom gaat het lang mee en heb je er jarenlang plezier van.

Fair Fair Fair

Ze maken gebruik van het 3x fair principe. Fair materials, fair production en fair chain. De materialen zijn fair omdat ze alleen biologisch katoen gebruiken. En ook natuurlijke knopen, van gerecyclede kokosnoot en duurzaam gekweekte luxe parelmoer. De productie is fair omdat ze met fabrieken samenwerken met hoge en eerlijke arbeidsstandaarden. Daarbij zijn ze transparant in wat ze wel en nog niet doen. Tenslotte zijn ze fair in hun keten door een circulair proces, ze geven statiegeld op hun overhemden. Lever na gebruik je overhemd weer in voor een premie en zij recyclen of hergebruiken het. Ze kunnen deze duurzame en hoge kwaliteit aanbieden tegen een scherpe prijs. Omdat ze direct samenwerken met fabrieken en online aan consumenten verkopen. Daarom heb je al een luxe overhemd voor 79 euro.

Impact

De missie van SKOT is 100% duurzame mode. Ze zijn net begonnen met hun reis door het meest duurzame overhemd aan te bieden. Ze willen hier steeds verder in verbeteren en steeds meer impact maken. Kleding is fantastisch en heeft grote aantrekkingskracht op mensen. Hoe mooi zou het zijn als de modeindustrie radicaal zou verduurzamen? De wereld zou er nog mooier van worden. Zeker de wereld van morgen.

SKOT wil het goede voorbeeld geven van een duurzaam business model. Ze verkopen direct online aan de consument en besparen daarmee kosten die anders naar de retail zouden gaan. Die kosten stoppen ze in de duurzaamheid en de kwaliteit van het product.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!