Oude kledingstukken en versleten jeans worden grondstof voor nieuwe textielvezels

De faciliteit is de eerste in zijn soort ter wereld en zou mogelijk elk jaar honderden miljoenen kledingstukken kunnen redden van het storten en verbranden, wat bijdraagt ​​tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door de textielindustrie. De werkzaamheden aan de faciliteit zijn gepland om in de eerste helft van 2022 te beginnen.

Nieuwe duurzame textielvezels, zoals Circulose®, zijn een vervanging voor katoen en niet-biologisch afbreekbare vezels zoals polyester. Het gebruik van gerecyclede materialen bij de fabricage van textiel zal naar verwachting een cruciale rol spelen bij het verminderen van de impact van de textielindustrie op water, land en andere natuurlijke hulpbronnen.

Het is Renewcell’s missie om de wereldwijde mode-industrie te veranderen. Nouryon is een betrouwbare en gerespecteerde leverancier van oplossingen voor de industrie van geregenereerde vezels. De ervaring van Nouryon met innovatieve, duurzame oplossingen zal een belangrijke rol spelen in het succes van deze missie op de lange termijn. ”

 

Gerelateerd

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.