RECOVER gebruikt oude spijkerbroeken als grondstof

Publicatie: 3 mrt 2020 | Update: 9 mei 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Bij RECOVER worden de metalen uit de oude spijkerbroeken gehaald. Ze worden versnipperd tot ze lijken op een blauwachtige versie van nieuw katoen.

Alle water-, energie- en handarbeid die nodig is om nieuw katoen te verbouwen, wordt in dit stadium vermeden en vervangen door een minimale hoeveelheid energie die nodig is om de stof te versnipperen. Tijdens de volgende fase wordt het versnipperde materiaal gemengd met biologisch ongerept katoen en tot een nieuw garen gesponnen. Samen met RECOVER hebben ze een weefsel ontwikkeld dat bestaat uit 40% gerecyclede post-consumer-denim. Dit het hoogste percentage dat op dit moment mogelijk is. Vanaf daar wordt het naar de naburige stoffenfabriek Tejidos Royo gestuurd, waar het garen tot nieuwe stof wordt geweven.

Stofcollectie

RECOVER werkt samen met merken en bedrijven om textielafval te verzamelen en het te recyclen in nieuwe garens. Hun garens scoren het hoogst in de Higg Material Sustainability Index, wat betekent dat ze vrij zijn van gevaarlijke stoffen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, de oud denim waarvan hun vezel is gemaakt, is niet anders dan goed voor de drager en voor het milieu.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!