Reflex neemt afgedankte bedrijfskleding in bij leveren nieuwe bedrijfskleding

Publicatie: 6 feb 2020 | Update: 9 mei 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Reflex neemt afgedankte bedrijfskleding in bij het leveren van nieuwe bedrijfskleding. Uniek want vooral bij bedrijfskleding zien we dat na gebruik de kleding vaak wordt weggegooid.

Wist je dat de textielindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld is? Het maken van 1 kg katoen kost 7.000 liter water en 3 kilogram CO2. Vooral bij bedrijfskleding zien we vaak dat na gebruik de kleding vaak wordt weggegooid. Doodzonde! Want al deze energie gaat dan verloren in de verbrandingsovens.

REFLEX vindt dat er een verandering moet plaatsvinden in het gebruik van bedrijfskleding. En als toonaangevende leverancier van bedrijfskleding, vinden zij dat ze hun hand in eigen boezem moeten steken.

Echter zijn zij – nuchtere Twentenaren – ook van mening dat het vlekkeloos in de bedrijfsvoering moet passen. Het is soms al lastig om verantwoorde keuzes te maken, als deze dan ook nog heel veel moeite kosten is de verleiding (te) groot om in het oude patroon te blijven.

Daarom hebben zij een super eenvoudige manier bedacht om afgedankte bedrijfskleding te verzamelen, om deze vervolgens vertrouwelijk te vernietigen (dus kleding met bedrijfslogo’s kunnen niet in de verkeerde handen terecht komen) om daarna gerecycled te worden.

Ze zijn daarvoor op zoek naar bedrijven die met hun mee willen doen om hier een succes van te maken. Recyclen kost nu eenmaal geld, maar als ze voldoende kilo’s kunnen inzamelen kunnen deze kosten heel minimaal blijven. Uiteraard zit aan de recycling voor REFLEX geen winstoogmerk! Eerlijk is eerlijk, ze zouden het natuurlijk wel fijn vinden als ze naast inname van afgedankte kleding, ook nieuwe kleding kunnen leveren (die ze naderhand weer kunnen innemen).

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!