Samenwerking Nouryon en Renewcell over textielrecycling

Publicatie: 4 mei 2021 | Update: 11 jun 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Oude kledingstukken en versleten jeans worden grondstof voor nieuwe textielvezels want Nouryon heeft een overeenkomst getekend met Renewcell om speciale chemicaliën en technische oplossingen te leveren voor haar nieuwe textielrecyclingfabriek in Sundsvall, Zweden.De faciliteit zal textielafval recyclen, inclusief items zoals versleten spijkerbroeken en productieafval, om 60.000 ton Circulose®-oplosbare pulp per jaar te produceren.

De faciliteit is de eerste in zijn soort ter wereld en zou mogelijk elk jaar honderden miljoenen kledingstukken kunnen redden van het storten en verbranden, wat bijdraagt ​​tot een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen door de textielindustrie. De werkzaamheden aan de faciliteit zijn gepland om in de eerste helft van 2022 te beginnen.Nieuwe duurzame textielvezels, zoals Circulose®, zijn een vervanging voor katoen en niet-biologisch afbreekbare vezels zoals polyester. Het gebruik van gerecyclede materialen bij de fabricage van textiel zal naar verwachting een cruciale rol spelen bij het verminderen van de impact van de textielindustrie op water, land en andere natuurlijke hulpbronnen.

Het is Renewcell’s missie om de wereldwijde mode-industrie te veranderen. Nouryon is een betrouwbare en gerespecteerde leverancier van oplossingen voor de industrie van geregenereerde vezels. De ervaring van Nouryon met innovatieve, duurzame oplossingen zal een belangrijke rol spelen in het succes van deze missie op de lange termijn.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!