Sweater to Sweater

Publicatie: 9 jun 2014 | Update: 23 aug 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Toen Wolkat in 2014 hun spinnerij actief hadden, werd dit idee ook meteen als eerste getest met de door henzelf verkregen garens. Ze besloten de vezels in verschillende composities en kleuren te spinnen tot nieuwe garens. En deze garens bleken uiteindelijk zeer geschikt om te breien tot een nieuwe trui.

Zeer trots is Wolkat op het project ‘Sweater to Sweater’. Het begon allemaal met het idee: wat als wij van een oude trui een nieuwe trui kunnen maken? Van begin tot eind?

Eén van de mooiste resultaten uit dit project is de trui op de foto. Het is praktisch niet te onderscheiden van een nieuwe trui qua look-and-feel. Daarbij is de trui 100% duurzaam.

Wolkat is al vier generaties een Tilburgs familiebedrijf in textielrecycling. Ingezameld textiel wordt in-house omgetoverd tot nieuwe producten voor de mode-, auto- of meubel-industrie. Deze circulaire werkwijze maakt Wolkat het enige textielbedrijf ter wereld die de volledige keten beheerst; het sorteren, recyclen, spinnen en weven van textiel onder één dak. Alle textiel welke is ingezameld wordt verwerkt zonder kleurstoffen of water toe te voegen, waardoor er maar 4-5% daadwerkelijk afval overblijft. Vanuit het hoofdkantoor in Tilburg wordt gewerkt aan een wereld waarin textielafval niet bestaat, maar waar ze spreken van grondstoffen.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!