Sympany zamelt donzen dekbedden in

Publicatie: 28 nov 2020 | Update: 28 mei 2023

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Op zes gemeentewerven is textielinzamelaar Sympany een proefproject gestart om donzen dekbedden in te zamelen en ze in Ermelo te laten recyclen. Als de proef slaagt, gaat dit in heel Nederland gebeuren.

Deze proef is mogelijk dankzij de samenwerking van Sympany met dekbedproducent Ducky Dons. In haar fabriek in Ermelo worden niet alleen donzen dekbedden en hoofdkussens geproduceerd, maar staat ook een verenwasserette. Deze wasserette wordt ingezet voor dit recyclingproject. Het dons en de veren worden uit dekbedden gehaald  en gesorteerd op kwaliteit, grondig gewassen, gedroogd en gesteriliseerd. De dons en veren die overblijven kunnen weer gebruikt worden als vulling voor nieuwe dekbedden en hoofdkussens.

De inzameling van gebruikte donzen dekbedden is gestart in de gemeente Woerden, Soest, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, de Bilt en Bunnik. Het doel van deze samenwerking is om de kringloop volledig te sluiten. Volgens Sympany en Ducky Dons was er tot voor kort geen duurzame bestemming voor oude dekbedden.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!