Waste2wear

Publicatie: 12 feb 2008 | Update: 6 jun 2020
Status: (Inter)nationaal

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Waste2Wear produceert stoffen en textielproducten uit gerecyclede plastic flessen. Het bedrijf begon als een spin-off van Vision Textiles, een bedrijf dat sinds 1998 in China is opgericht door de Nederlandse textielingenieur Monique Maissan.

Tegenwoordig hebben we 80 werknemers in dienst, met bijna 20 nationaliteiten en kantoren in negen landen over de hele wereld.

Terwijl de mode-industrie op weg is naar duurzaamheid, toont ons trackrecord dat we groen zijn in onze kern en innovatie zit in ons DNA. Sinds de oprichting van Waste2Wear daagde het de mode- en textielindustrie uit om een goede kracht te zijn. Door circulaire economieoplossingen toe te passen en een duidelijke focus op het verminderen van plastic afval, hebben we een positieve impact op het milieu. Gelovend dat ‘een kracht ten goede’ verder gaat dan het aanpakken van de impact op het milieu, hebben we verschillende programma’s opgezet, zoals het Waste2Wear Ocean Plastics Project. Transparantie is de sleutel Tegenwoordig wil Waste2Wear de transparantie van zijn waardeketen naar een hoger niveau tillen. We zijn de enige leverancier in de textielindustrie die innovatief textiel aanbiedt dat gemaakt is van post-consumer plastic, volledig gecertificeerd en traceerbaar is met blockchain-technologie.

Samenwerking is de essentie In de eerste tien jaar hebben we de standaard gezet in gerecyclede polyester modestoffen. Met deze ervaring betreden we nu andere industrieën zoals interieurontwerp en constructie. In de komende tien jaar, waarin duurzaamheid niet langer kan worden genegeerd, is het doel van Waste2Wear om alle nieuwe polyester in stoffen met gerecyclede kwaliteiten te vervangen binnen een verantwoorde, traceerbare en meetbare waardeketen. We kunnen dit doen dankzij ons vertrouwde netwerk van goed geïnformeerde partners en betrouwbare leveranciers, waaronder een dynamische kring van afvalinzamelaars, NGO’s, overheden en nog veel meer; samen noemen we het ons WE-CO SYSTEEM.

 

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!