Teva Retourbox

Publicatie: 29 mrt 2018 | Update: 3 okt 2023
Status: Zijn gestart

Contact opnemen

Wil je meer te weten komen over dit project? Neem dan contact op via onderstaande knop.

Voor de verantwoorde inzameling van medicijnafval is de Teva retourbox geïntroduceerd. Het inleveren van oude medicijnen en afval blijkt succesvol en wordt verder uitgebreid.

Jaarlijks komt er ongemerkt een aanzienlijke hoeveelheid geneesmiddelresten via het riool in het oppervlaktewater terecht. Veel overtollige medicatie belandt in het huisvuil, omdat inzameling niet overal eenvoudig en goed geregeld is. Renewi heeft samen met farmaceut Teva, Thio Pharma apotheken en het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik een oplossing bedacht voor de verantwoorde inzameling van medicijnafval; de Teva retourbox.

Er is een pilot gestart bij 20 Thio Pharma apotheken waar een speciale teva retourbox is geplaatst. Bezoekers van de apotheek kunnen hun restmedicatie en lege doordrukstrips in de Teva retourbox deponeren. Renewi verzorgt de inzameling van de retourboxen en de verantwoorde verwerking van het medicijnafval. Met dit unieke en milieubewuste initiatief is Teva Nederland de eerste geneesmiddelenfabrikant die apotheken en consumenten een oplossing aanreikt op dit gebied.De ervaringen van de apotheken die deelnemen aan de pilot zijn zeer positief. Steeds meer consumenten en zorgverleners zien de meerwaarde van afvalscheiding in. De weg die Teva Nederland hiermee is ingeslagen, wordt voortgezet door het aanbieden van meer Teva retourboxen in de openbare apotheek, waarbij de ervaringen uit de pilot worden verwerkt.

Het bevorderen van de scheiding van de lege strips aan de bron is hierbij een belangrijk aandachtspunt. De groeiende bewustwording, de vele positieve reacties van het publiek, van deelnemende apotheken, van de overheid en van de betrokken partners geven een groot vertrouwen voor het vervolg.

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.

Schrijf je in voor de Recycling Nederland nieuwsbrief!

Voeg je toe aan onze maillijst en ontvang Recycling Nederland nieuws en de laatste ontwikkelingen binnen ons team.

Wordt onderdeel van de wereld van Recycling Nederland en draag bij met een positieve sociale impact in de maatschappij!  

Bedankt voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief!